Изследователи от Sorrento Therapeutics - американска биофармацевтична компания - заявиха, че са открили

...
Изследователи от Sorrento Therapeutics - американска биофармацевтична компания - заявиха, че са открили
Коментари Харесай

Откриха антитяло, което обвива коронавируса и го извежда от тялото за 4 дни

Изследователи от Sorrento Therapeutics - американска биофармацевтична компания - заявиха, че са разкрили антитяло, което може изцяло да блокира ковид.

След като са изследвали милиарди антитела, стотици от които са били в положение да повлияят на ковид, учените открили, че едно от тях може да отбрани 100 % човешките клетки от зараза със SARS-CoV-2. Според Sorrento Therapeutics правилото на въпросното антитяло (STI-1499) е, че то " обгръща " вируса и го извежда от човешкото тяло в границите на четири дни.

" Ние подчертаваме, че това е лекарство. Има решение, което несъмнено работи ", съобщи създателят на компанията доктор Хенри Джи, представен от БГНЕС. Ученият сподели, че до момента тестванията се правят единствено в лабораторни условия, тъй че компанията не може да създава медикаменти. В същото време Джи добави, че в случай че лекарството се употребява за лекуване, карантинните ограничения могат да бъдат отстранени.

" Ако имаме обезвреждащо антитяло в организма, тогава няма да е належащо обществено разстояние ", изясни ученият.

Пандемията от ковид се популяризира в съвсем всички страни. Според СЗО в света са инфектирани над 4,4 милиона души, от които към 302 хиляди са умряли, а над милион са излекувани. Съединените щати са водач по брой на инфектирани и умряли от ковид.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР